pátek 18. dubna 2014

Autodesk 2015 - CFD 2015 - První dojmy a vybrané novinky

Jako tomu bylo touto dobou minulý rok, vycházejí nové verze Autodesk software řady 2015. Dnes se podíváme na novinky v oblasti simulací, a to konkrétně Autodesk Simulation CFD.

Verze 2015 na první pohled přináší jen drobné změny... no řekněme vylepšení. Jsou tu ale i podstatné úpravy a doplňky.

Mezi nejzásadnější novinky, které verze 2015 přináší je Generátor Reportů, který mně osobně v CFD předchozích verzích dost chyběl.

Report je obdobný jako v Inventor Professional v prostředí MKP pevnostních analýz.

Před vygenerováním reportu je nabídnuta celkem šikovná konfigurace, kde nastavujete které údaje a výsledky mají být zahrnuty. Výsledky sbírá i z Decision Centra.

Generátor vytváří report přímo v MS WORD a takhle to může vypadat:


Další zajímavostí je rozšíření načitatelných CAD formátů, tedy již není potřeba dokupovat další konektory:


Vylepšení se dočkalo i zadávání okrajových podmínek, a to přesně pro AEC. Vylepšení se týká zadaní rychlostního profilu proměnného v jedné ose.


Co se týká uživatelské prostředí, hodně jsem uvítal možnost zapínat a vypínat viditelnost přes nabídky jako Hide, Show, Show All po kliknutí.

Je to příjemnější možnost a pokud člověk nepoužívá CFD každý den, tak vzpomínat na klávesové zkratky a práci se skupinami je poněkud složité. Zase pro ostřílené ale jsou vždy zkratky rychlejší možnost. Takže dle libosti...

Další významné vylepšení se týkají adaptivních sítí, zjednodušení prostředí, možnosti řešiče, výměny dat, okrajových podmínek apod.
Pokud máte zájem se na novinky a přínosy Simulation CFD 2015 podívat detailněji, doporučuji:
http://www.cadstudio.cz/seminare.asp
http://www.cadstudio.cz/seminare.asp?ID=339

Žádné komentáře:

Okomentovat