pondělí 14. března 2016

Práce s Inventorem HSM a importovanými CAD modely


O Inventoru HSM jsme na blogu Inventor Guru již několikrát psali, ale dosud žádný příspěvek nebyl zaměřený na rychlost práce s touto moderní CAM aplikací. Právě rychlost programování nástrojových drah a práci s importovanými nebo změněnými modely prezentuje následující video.

Vedle zaměření na vysokou rychlost práce s programem také v tomto videu využíváme funkci AnyCAD, dostupnou v Inventoru od verze 2016. Inventor HSM nemá problém s obráběním na modelu libovolného CAD formátu, který Inventor dokáže otevřít. Jako "AnyCAD" označujeme zcela nový import CAD dat z programů CATIA, Solidworks, NX, Pro-E/Creo a Alias umožňující udržovat asociativní spojení s vybranými soubory. Při následné změně těchto souborů součástí či sestav se data v Inventoru (včetně např. kusovníku) ihned aktualizují. Pokud tedy máte nastavené obrábění na dílu pocházejícím z uvedených programů, Inventor HSM je schopný na ně velmi hbitě reagovat. Načtení modelu a selektivní import vám umožňuje vybrat jen tu geometrii a informace, které jsou pro obrábění důležité a nenačítají se tak další zbytečná data. Tím se zrychluje jak proces vlastního importu modelu, tak i jeho následné aktualizace. Velmi důležitá je také podpora více jader procesorů (multithreading). Stejně jako celý Inventor HSM, tak také AnyCAD využívá maximálně dostupný hardware, čímž je proces importu modelu a zejména výpočtů drah nástrojů razantně zrychlen. Inventor HSM navíc umožňuje uživateli svou stanici od výpočtů odlehčit pomocí rozeslání výpočtů na dostupné počítače v síti – Distributed CAM.

Díky adaptivitě programovaných nástrojových drah je možné model, ke kterému jsou dráhy nástrojů vztaženy, nahradit jiným modelem s podobnou geometrií. Inventor HSM nové geometrie sám rozpozná a již hotové strategie jim automaticky přizpůsobí a dráhy přepočítá.

Při ukončení nastavení výpočtově náročné strategie není potřeba čekat na dokončení jejího zpracování. Můžete ihned v nastavování technologického postupu pokračovat a v případě, že je nastavena závislost operací na zbytkovém materiálu, Inventor HSM jednoduše počká se zpracováním závislé operace na dokončení zpracování operace předešlé.

Videoukázka:


Další dostupné formáty souborů, které je do Inventoru možné importovat - viz tabulka v tipu 10302.



Více na Inventor HSM

Žádné komentáře:

Okomentovat