pátek 3. března 2017

Inventor HSM - automatizace obrábění pomocí měřicích cyklů

V nové verzi Inventoru HSM přibyla možnost programovat přímo v CAM prostředí cykly obrobkových sond. Díky těmto novým funkcím jsou pro uživatele Inventoru HSM otevřené dveře k plynulému přechodu na automatizovanou sériovou výrobu velmi přesných výrobků. Míra automatizace a minimalizace zásahů obsluhy do technologického procesu závisí na úrovni kooperace měřicích zařízení s CNC obráběcím centrem. Dnešní technologie výrobců CNC a měřicích sond umožňují obsluze CNC stroje plně se soustředit na jinou práci a CNC stroji se věnovat pouze v momentě výměny materiálu, což je možné díky Inventoru HSM plně využít.

Nové měřicí cykly Inventoru HSM 2017 zvládají odměřovat veškeré potřebné geometrické útvary. Je možné měřit pozici středu kvádrů, válců a trubek, děr, kapes, kapes s ostrovy, hloubky, úhly povrchů atd. Informace získané sondou při těchto měřeních se dají využít k definování nových počátků, přepisování souřadnic aktuálně používaného počátku, dle libovolného geometrického prvku na modelu, ke kterému je například potřeba tolerovat nějakou další obráběnou geometrii.

V takovéto automatizaci může být také zahrnuta kontrola tolerovaných rozměrů a následné opakování potřebné obráběcí operace v případě naměření rozměru mimo zadanou toleranci.

V souvislosti s automatizovanou výrobou je potřeba také počítat s opotřebením nástrojů a úpravou korekcí nástrojů. Také tuto oblast odměřování Inventor HSM umožňuje plně automatizovat.

Na konkrétní možnosti využívání sond v konkrétních situacích se můžete doptat v průběhu speciálního webináře věnovaného sondám, na který se můžete zaregistrovat ZDE, případně se této oblasti budeme věnovat také na březnových HSM Workshopech CAD Studia.

Žádné komentáře:

Okomentovat