pondělí 29. května 2017

CAD Standardy - vzorové šablony a knihovny pro Inventor


Jak správně používat Inventor?


Při školeních či implementacích správy dat se občas setkáváme s tím, že Inventor není používán tak, jak by měl být. Je to většinou dané nedostatkem zkušeností zákazníků, kteří si implementaci CADu (Inventoru) prováděli sami. Inventor pak sice funguje, ale jeho využívání není plně efektivní.

Problémy jsou většinou spojené s pojmenováváním souborů, s tím, že se ručně vyplňují Vlastnosti, které by se při správném použití měly vyplňovat automaticky, ručně se přepisují názvy apod. Vznikají tak zbytečné chyby ve vazbách souborů, ve špatném dohledávání, v duplicitách a přepisování. Klíčovým je právě nastavení projektu, správných šablon a správného pojmenovávání.

Z těchto důvodů jsme připravili základní sadu šablon, knihoven a vzorový projekt - typické standardy pro využití Inventoru. Tyto standardy pak stačí naimplementovat pomocí přiloženého návodu. To umožní rychlé nasazení Inventoru s dodržením zásad správného používání. Pro automatické vyplňování iVlastností je zaintegrováno doporučené nastavení naší bonus aplikace X-Tools.


Nastavení lze využít i pro následnou implementaci PDM systémů, kde je již nutné používat správné zásady při ukládání souborů, názvosloví, vyplňování iVlastností. Tato sada je takovému nasazení již přizpůsobena a nemusíte tak následně nic zásadního měnit.

Stručný obsah CAD Standardů:
  • Sada nastavených šablon (model, sestava, výkres)
  • Knihovny materiálů a vzhledů (materiály ČSN a EN, barvy RAL, základní barvy Inventoru)
  • Nastavení X-Tools (hromadné - reg)
  • Vzorový projekt pro jednouživatelské použití

CAD Standardy pro Inventor 2018 si můžete stáhnout ze stránky Download, resp. z Helpdesku CAD Studia. Kontaktujte nás pro CAD Standardy do starších verzí Inventoru.



Žádné komentáře:

Okomentovat