úterý 25. července 2017

Fusion 360 ve web browseru - veřejné preview


Konstrukční aplikace Autodesk Fusion 360 existuje již více než rok i ve speciální verzi fungující ve webovém prohlížeči (původně "Project Leopard"). Tato preview verze, která byla dostupná jen pro přizvané uživatele, je nyní dostupná veřejně, formou technologického preview. Výkonné 3D modelovací funkce Fusion 360 jsou tak uživatelům k dispozici nejen v desktop aplikaci pro Windows a Mac OS, ale v jakémkoliv operačním systému a na jakémkoliv počítači (např. chromebooku, linuxovém NetPC nebo veřejném PC), bez nutnosti instalace jakéhokoliv software. Vaše 3D modely tak můžete upravovat kdykoliv a kdekoliv.

Jak se do webového Fusion 360 dostanete? Na libovolném počítači se přihlašte vaším "Autodesk ID" do vašeho účtu na Autodesk 360, resp. na Fusion Team. Poté pod tlačítkem "Nový" zvolte "Návrh aplikace Fusion" a v novém okně browseru tak začnete modelovat nový 3D návrh.


Pro editaci existujícího modelu z Fusion 360 - ať už z webové nebo standardní desktopové verze - zvolte "Upravit v prohlížeči" (Edit in Browser) z místní nabídky pod ikonkou malé šipky.


Vyzkoušejte si postup sami - připomínáme, že nemusíte nic instalovat. Nebo si možnosti web editace prohlédněte ve videoukázce Autodesku:


Webová verze prozatím nabízí pouze prostředí 3D modelování a náčrtů, ostatní moduly klasické aplikace Fusion 360 (povrchy, rendering, animace, simulace, CAM, výkresy) zatím nejsou pro web dostupné. Prozatím také nejsou dostupné postupy vyžívající dotyková zařízení jako iPad nebo Surface Pro. Doporučeným web prohlížečem je Google Chrome.

Další informace a plnou desktop verzi najdete na stránce Fusion 360.

2 komentáře:

  1. Ve web-browserové verzi Fusion360 plechy asi ještě chvíli nebudou, ale v klasické verzi pro Windows a MacOS už je to opravdu jen otázka pár dnů.

    OdpovědětVymazat