pondělí 11. prosince 2017

Nesting Utility v Autodesk Inventoru (v sadě PDMC)

Jednou z novinek prezentovaných na listopadové konferenci Autodesk University bylo zařazení modulu optimalizace rozložení plochých součástí (nesting) do prostředí Inventoru. Autodesk nyní oznámil detaily tohoto zajímavého rozšíření funkčnosti Inventoru.


Funkce "Nesting Utility" bude od cca 23. ledna dostupná pro předplatitele sady Autodesk Product Design & Manufacturing Collection (PD&MC) formou "preview" platného do června. Beta verze bude dostupná již od poloviny prosince - viz autodesk.com/nestingpreview. V plánu je pozdější zařazení Nesting Utility přímo do sady PD&M Collection, podobně jako jsou zde např. Factory Utilities.

Nesting Utility nabízí uživatelům Inventoru integrované, automatizované a asociativní funkce 2D nestingu, pracovní postupy pro optimalizaci rozložení plochých plechových součástí obecných tvarů na výchozí materiál (např. plechové tabule) před operací vypalování, vyřezávání nebo vystřihávání. Přínosem je samozřejmě úspora nákladů díky sníženému procentu odpadního materiálu a zvýšení efektivity operací vyřezávání.

Funkce Nesting Utility vycházejí z produktu Autodesk TruNest a souvisejících aplikací pro nesting, vyřezávání a kompozitní materiály. Tento produkt byl původně vyvíjen společností Magestic Systems, kterou Autodesk zakoupil v roce 2014.

Připomínáme, že funkce 1D, 2D a 3D nestingu nabízíme také ve webových aplikacích na portálu CADforum.cz v sekci Převodníky a konvertory. Můžete si zde vyzkoušet například nesting obecných tvarů exportovaných z AutoCADu nebo Inventoru v podobě SVG souborů.

Žádné komentáře:

Okomentovat