pátek 8. prosince 2017

Propojení aplikací Fusion 360 a Inventor (AnyCAD)


Jednou z novinek Inventoru 2018.2, o kterých jsme zde informovali na začátku listopadu je rozšíření funkce AnyCAD i pro CAD modely z CAD/CAM/CAE aplikace Autodesk Fusion 360. AnyCAD umožňuje propojit data mezi dvěma CAD aplikacemi - v tomto případě Autodesk Inventor a Fusion 360 - bez potřeby konverze, asociativním propojením dat ve dvou různých formátech. Změna dílu se bez mezipřevodů promítne do výsledné sestavy. Můžete tak efektivně spolupracovat na sestavách obsahujících 3D modely z různých návrhových aplikací.

Tato rozšířená funkce AnyCAD v Inventoru využívá Windows komponentu Desktop Connector, úložiště Fusion Team, a samozřejmě vnitřní funkce aplikací Inventor 2018.2 a Fusion 360. Datové propojení je přitom obousměrné - kromě použití dat z Fusion 360 v Inventoru je možné používat i součásti Inventoru v sestavách Fusion 360. Pro tento opačný přenos z Inventoru do Fusion 360 je potřeba funkci AnyCAD povolit v preferencích Fusion 360 (je zde prozatím jako Preview). Funkce vyžaduje subscription či maintenance k sadě Product Design & Manufacturing Collection resp. Suite.

Díky Desktop Connectoru lze navíc data Fusion 360 spravovat i v PDM aplikaci Autodesk Vault. Zapojení Fusion 360 do řízených firemních konstrukčních postupů založených na Inventoru a Vaultu je tak kompletní.

Jak funguje AnyCAD propojení Fusion 360 a Inventoru popisuje videoukázka:


Další informace na cadstudio.cz/fusion360 a cadstudio.cz/inventor

Žádné komentáře:

Okomentovat