středa 3. září 2014

Aktualizovaný Autodesk Fusion 360 s propojením na A360

Od dnešního dne je k dispozici nová aktualizace cloud 3D modeláře Autodesk Fusion 360 (build 2.0.1268). Podstatná změna se týká propojení Fusion360 s nově uvedenou službou pro online spolupráci a správu projektů - "Autodesk A360" (viz CADstudio blog). Po spuštění Fusion360 se nyní dostáváte přímo do prostředí 3D editoru. Můžete přímo začít konstruovat nebo "čtverečkatou" ikonkou vlevo nahoře otevřít datový panel, ze kterého můžete přistupovat k souborům návrhových dat ve vašich projektech v A360. Z panelu můžete zobrazit i detaily a připomínky k danému dokumentu v prostředí A360 a můžete využít i tamější nové rendrovací, vyhledávací a rozpadové funkce.

Nové jsou i funkce pro modelování přehybů hran na T-spline povrchových plochách a další modelovací nástroje. Díky lepšímu využití OpenGL nabízí Fusion360 vyšší výkon zobrazení. K dispozici jsou nové typy materiálů a realistických vzhledů. Můžete pracovat i off-line. Zjednodušil se export do CAD formátů (IGES, STEP, SAT), tuto funkci najdete pod ikonou dokumentu. Nastavení preferencí programu nově hledejte v menu pod jménem přihlášeného uživatele.

Nové API funkce ve Fusion360 otvírají možnosti uživatelských rozšíření a automatizace úloh pomocí programovacího jazyka JavaScript. Hned několika inovací se dočkal i CAM modul ve Fusion360. Významná je možnost interaktivního procházení animací dráhy nástroje se zobrazením parametrů vygenerované dráhy. Lze také zvýrazňovat kolize nebo používat šablony CAM operací.


Nový Fusion 360 obsahuje 12 nových cvičení, které vám krok po kroku představí jednotlivé funkce této cloud aplikace.

Fusion 360 je i nadále k dispozici zdarma pro nekomerční využití a formou pronájmu (Cloud Subscription) pro využití komerční.

Další informace:
www.cadstudio.cz/fusion360
September update

Žádné komentáře:

Okomentovat