úterý 18. července 2017

Aktualizace Inventoru 2018.1


Novinky Inventoru 2018.1


Pro uživatele Autodesk Inventoru 2018 s předplatným byla uvedena nová verze 2018.1. Nejedná se v ní jen o důležité opravy, ale obsahuje řadu zcela nových, velmi zajímavých funkcí. Většina nových funkcí je doplněna na základě požadavků uživatelů – Inventor Ideas. Proto, pokud máte zájem mít v Inventoru nějakou funkčnost, aktualizaci, nebojte se tohoto programu zúčastnit. Případně můžete váš návrh poslat nám a my jej rádi zadáme za vás. Do vývoje se dostávají požadavky s nejvyššími počty „like“ (kudos), nebojte se tedy „lajkem“ označit i požadavky, které v tamějším systému jsou již uvedeny a tím spoluovlivnit to, co se v Inventoru v budoucnu objeví.

AnyCAD pro Solid Edge       


Technologie AnyCAD nyní umožňuje asociativně vkládat modely systému SolidEdge. Toto propojení zůstává „živé“ a při změně modelu se v Inventoru na požádání aktualizuje. Modely vložené pomocí technologie AnyCAD je možné nadále i upravovat, vkládat do sestav, tvořit z nich výkresy, používat pro MKP, obrábění a řadu dalších operací. Přenáší se i vlastnosti souborů a zabezpečit tak automaticky vyplněné kusovníky, rohová razítka či tvorbu položek ve Vaultu. Rodina Inventorem podporovaných CAD formátů se tak dále rozrostla.


Pro zajímavost, zde je odkaz na vznik požadavku na Inventor Ideas: AnyCAD SolidEdge Ideas


3D poznámky pro sestavy


Klíčovou novinkou Inventoru 2018.1 je použití funkce MBD (Model Base Definition) v prostředí sestav. Umožňuje tak okótovat a opoznámkovat 3D sestavu včetně následného exportu do PDF, STEP AP242 či promítnout na výkres.

 Další novinky v sestavách:


Export Rozpisky do Excelu včetně náhledových obrázků !

 
Pro tvorbu zjednodušených sestav a náhrad je možné využít plánovače úloh. Zásadně tak lze zrychlit dodatečné odlehčení sestav či vytvoření obálkových modelů před exportem.

Restrukturalizace 3D svarů v rámci umožňuje přesouvat svary z podsestavy do vyšší úrovní sestav.

Výkresy


Díky změně způsobu zpracování úprav pohledů došlo k zrychlení při aktualizaci výkresových pohledů. Dochází totiž ke změnám výkresu jen tam, kde se změnila sestava.

 Náčrt


V rámci Náčrtů došlo k rozšíření funkčnosti při promítání objektů, to lze nyní nastavit výchozů „konstrukční“ , ušetří to tak čas jinak nutný pro úpravu náčrtu. Když nyní vyberete osu nebo bod vně náčrtu, ke kterému přidáváte kóty nebo vazby, promítne se vybraná pracovní osa nebo pracovní bod při přidání kót nebo vazeb automaticky.

Výchozí stav promítání je možné měnit v nastavení Inventoru: Možnosti aplikace -> Náčrt

iLogic

Pro spouštění pravidel byl nahrazen předchozí dialog dialogem „Spouštěč událostí“. Můžete tak lépe spravovat pravidla a jejich spouštění.
 

Pomocí nového souboru RulesOnEvents.xml můžete spravovat externí pravidla. V tomto se souboru se ukládají spouštěče pro všechny dokumenty, součásti,, sestavy a výkresy. Soubor se nachází v prvním adresáři externích pravidel, který je nastaven v dialogu iLogic -> konfigurace.

Pro detailní představení připravujeme Webinář, sledujte naše stránky.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat