sobota 12. října 2019

Novinky v Autodesk PowerMill 2020.1

Nově vydaná aktualizace CAM aplikace Autodesk PowerMill 2020.1 je pro uživatele s platnou licencí dostupná v jejich účtu Autodesk, anebo v Počítačové aplikaci Autodesk v pravé oznamovací oblasti systému Windows.

Autodesk PowerMill 2020.1 obsahuje následující nové funkce a vylepšení:

Vylepšení zaoblení modelu

Nyní je možné funkci pro zaoblení rohu modelu, dostupnou od PowerMill 2020 využít ve všech dokončovacích strategiích, jako je např. 3D konturování, dokončení rohu, dokončení křivkou. V předchozí verzi bylo možné zaoblení modelu použít pouze pro strategie vycházející z hladiny Z. Díky možnosti zaoblení modelu dojde k zaoblení dráhy nástroje ve vnitřních rozích, což zvyšuje rychlost obrábění, zlepšuje kvalitu povrchu a snižuje poškození nástroje.


Zrychlení systému


  • Zrychlen výpočet dráhy nástroje, při použití volby Automatického zamezení kolize v 5ti osách.
  • Zrychlen výpočet dráhy nástroje strategie dokončení rohů.
  • Zrychlen výpočet dráhy nástroje hrubování a zbytkového hrubování.

Možnosti exportu modelu

Autodesk PowerMill nyní umožňuje exportovat 3D model do různých CAD formátů, pro jednodušší přenos 3D modelu do Autodesk Fusion 360 nebo jiných modelovacích programů. Export 3D modelu je možný do formátů Additive Manufacturing (.amf), 3D Manufacturing (.3mf), Fusion Modeling Data (.smt), a další (.stp, .step, .ig, .3dm, .sat, .obj, .pdf).


Drobná vylepšení


  • Byla aktualizována ikona, zobrazující stav NC programu v průzkumníku PowerMill, aby bylo lépe patrné, zda NC program je aktuální.
  • V průzkumníku lze nyní pracovat s více adresáři naráz. Je tedy možné hromadně smazat nebo přesunout více adresářů současně.
  • Nyní je možné změnit velikost okna pro výběr postprocesoru.
  • Volba Optimalizovat paralelní řezy u dokončení řádkováním je dostupná i v případě použití volby Automatického zamezení kolize s primární osou nástroje nastavenou na vertikální. 

Viz www.powermill.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat