pondělí 3. října 2022

1. ročník konference KOMPLEXNÁ TECHNOLÓGIA OBRÁBANIA

Na konci září se firma Arkance Systems účastnila jako partner 1. ročníku konference KOMPLEXNÁ TECHNOLÓGIA OBRÁBANIA.

Konference byla organizována jedním ze zákazníků Arkance Systems, dlouhodobě používajícím CAM aplikaci Autodesk PowerMill, společností MASAM, a to na půdě STU MTF v Trnavě v "Centru excelentnosti 5-osového obrábania". Materiálovotechnologická fakulta (MTF) používá aplikace PowerMill a FeatureCAM pro výuku obrábění.

Cílem konference bylo představit zájemcům ucelené možnosti vybavení pro moderní výrobu – nástroje, obráběcí stroj, CAM program i možnost tvorby technologie přímo dle potřeb zákazníka. Přednášky měli jednotliví partneři akce – Masam (výrobce speciálního nářadí a poskytnutí technologie obrábění na klíč), Walter – nářadí, DMG Mori – obráběcí stroje a Arkance Systems – výrobní software, v tomto případě konkrétně PowerMill pro víceosé souvislé frézování. V rámci konference se řešily také efektivní možnosti spolupráce mezi školou (vysokou i střední) a výrobními firmami pro překonání palčivých problémů firem s kvalifikovaným personálem.

V odpolední sekci následovaly ukázky obrábění na strojích DMG, které MTF vlastní. Obrábění pro stroje bylo programováno v CAM aplikaci Autodesk PowerMill.

autor: M.Jelínek

Žádné komentáře:

Okomentovat