neděle 20. září 2015

Zářijová aktualizace CAD/CAM/CAE aplikace Autodesk Fusion 360

CAD/CAM aplikace založená na cloudových technologiích, Autodesk Fusion 360, je velmi často, téměř měsíčně, aktualizována a doplňována o nové funkce. Právě uvedená zářijová aktualizace se ale vymyká atypickým rozsahem přidaných novinek.

Díky velmi příznivým cenovým podmínkám se Fusion 360 stává stále populárnějším konstrukčním nástrojem pro menší a začínající firmy. V jedné, snadno použitelné aplikaci nabízí plnou sadu funkcí pro 3D modelování, výrobu a správu dat.

Hlavní novinkou nové verze Fusion 360 (build 2.0.1628) je doplnění simulačních nástrojů. Kromě CAD funkcí 3D modelování objemových a povrchových modelů součástí a sestav, generování 2D výkresů, CAM funkcí pro obrábění, renderingu a správy dokumentů tak nyní Fusion 360 obsahuje i CAE funkce simulace zatížení a analýzy rezonance (zcela nové prostředí SIM).


Užitečnou novinkou je také funkce "Live review", souběžné online diskuse nad 3D modelem. Se zákazníkem nebo s několika kolegy najednou tak můžete v běžném internetovém prohlížeči synchronně procházet detaily modelu nebo výsledky simulace a připomínkovat je. Funkce využívá službu Autodesk A360 (je nutno povolit v Preferencích).


Rozšířeny byly možnosti tvorby 2D výkresové dokumentace - číslované pozice, úpravy rozpisky, styly anotací, asociativní středové značky a osy. V modelování můžete nově využít pole prvků. Byl zlepšen výkon při vytváření náčrtů. Zlepšena byla také kvalita a výkon rendrování snímků i animací. Několika vylepšení se dočkalo i prostředí CAM - laserové vyřezávání, správa obráběcích nástrojů, nové postprocesory. Rozšířeno bylo API rozhraní pro programování doplňkových aplikací pro Fusion 360. Kromě anglické a čínské verze je Fusion 360 nově k dispozici i v japonštině. Další lokalizace se připravují.

Významný vliv na produktivitu modelování má přidání dalších klávesových zkratek. Ty jsou nejrychlejší metodou spouštění příkazů v jakékoliv aplikaci. Aktualizovaný seznam klávesových zkratek ve Fusion 360 najdete v Tipu 10166.

Souhrn novinek zářijové verze Fusion 360:


Fusion je podporován pod Windows 7/8/10 a pod OS X Mavericks a vyššími. Ceny Autodesk Fusion 360 se nemění, pronájem aplikace začíná již na ceně 27€/měsíc. Fusion 360 je rovněž součástí licence sad Product Design Suite se Subscription. Stávající uživatelé Fusion 360 jsou automaticky vyzváni ke stažení a instalaci aktualizace.

Více informací a trial verze na stránce Autodesk Fusion 360 a Design Differently (zdroj)

Žádné komentáře:

Okomentovat