úterý 5. června 2018

Woodwork for Inventor V9 - novinky

Nová verze doplňku Autodesk Inventoru určeného pro návrh a výrobu nábytku - Woodwork for Inventor V9 - vyšla před pár týdny. Novinky se týkají především výkonu a lepší práce s materiály. Ať už to je tvorba pojmenovaných barevných variant, které můžete používat napříč sestavami, anebo lepší reprezentace hranových lišt v rozpisce. Pojďme se podívat, co je ve verzi V9 nového.

1. Rychlejší zpracování dat a jednodušší spolupráce


Díky přechodu na platformu JSON:
  • už nejsou problém rozsáhlé databáze - máte možnost přidat tolik různých materiálů, kolik jen potřebujete, 
  • jednotliví uživatelé mohou navzájem sdílet své konfigurace a pracovat s jednou databází v místní síti, 
  • všechna data jsou uzamčena proti přepsání, 
  • datová služba nevyžaduje ovladač SQL. 


Porovnání spouštění editoru materiálů


2. Kompletně předělaná funkce náhrada materiálu


Funkce hromadné nahrazení materiálu je nyní k dispozici jako samostatný příkaz. Stejně jako dříve lze použít nahrazení materiálu i v prostředí kusovníků (BOM).


Popř. viz video:


Přibyla možnost tvorby pojmenovaných barevných variant. Materiálové varianty mohou být generovány nejen pro konkrétní materiály nalezené v modelu, ale také pro materiály, které dosud nebyly použity a existují pouze v databázi Woodwork for Inventor.




Nyní můžete měnit nejen kódy a názvy materiálů nebo barev, ale také provádět změny textur. Díky tomu máte širší možnosti vizualizací.



3. Olepování hran – rozšířené možnosti v kusovníku


Přibylo mnohem více možností zobrazení hranových lišt v kusovníku, který je pro danou položku generován. Můžete si zvolit označení pro jednotlivé typy hranových lišt: Souběžná, Tangentní a Bodová Nepřímá. To uživatelům usnadňuje navigaci ve strukturované rozpisce.



V novém kusovníku máte možnost zobrazení jak vnitřních hran, tak zobrazení vnějších hran dle jednotlivých stran.


4. Nové informace o složitosti dílů v kusovnících a výkresech


Z vygenerovaného reportu se můžete pomocí nových klíčových slov dozvědět, zda konkrétní díl vyžaduje obrábění, kolik otvorů musí být vyvrtáno, zda je část pravoúhlá nebo nepravidelná a zda se budou olepovat hrany.



Příklad použití klíčového slova {Item.HolesCount}


5. Našeptávač klíčových slov


Při editaci šablon kusovníků a výkresů máte možnost použít našeptávač klíčových slov (Keyword Constructor), který umožňuje generovat potřebné klíčové slovo a eliminuje syntaktické chyby.



Tyto řetězce klíčových slov lze zkopírovat do schránky a vložit do požadovaného umístění v šabloně. To umožňuje uživateli zabránit chybám a výrazně zkrátit dobu potřebnou pro úpravu šablon.




6. Řada zlepšení v rámci CAM modulu

  • Upravený algoritmus kapsování. Byla provedena korekce u výpočtu frézování kapsy s otevřenou hranou. 
  • Zlepšení u automatizovaného generování obráběcích cyklů. Nyní je můžete nakonfigurovat různé možnosti nastavení pro několik CNC strojů s jedním postprocesorem. 
  • Nový G-Code postprocessor



    7. Přepracovaná funkce kopírování sestav (Assembly Copier)


    Různé propojené soubory mohou být nově zahrnuty do seznamu kopírovaných položek. Tímto způsobem se například související obrazové soubory MS Excel stávají položkami, které lze zkopírovat. To dává uživateli mnohem větší flexibilitu při úpravách chování kopírování sestav na základě typu souborů.

    8. Sloučení databází


    Databáze materiálů, CNC strojů a nastavení CAM byly sloučeny do jediné databáze, která pomáhá řešit problémy s interakcí mezi W4I materiály a CNC stroji. Také zvyšuje celkovou provozní spolehlivost systému.



    To byl souhrn novinek ve verzi V9. Pokud potřebujete více času na kreativitu při návrhu nábytku nebo celých interiérů a nemáte rádi rutinní úkoly potřebné k vytvoření funkčního konceptu nebo zahájení výroby, rádi se s vámi osobně sejdeme a ukážeme vám, jak je možné tyto procesy automatizovat, čímž odstraníme případné chyby a budete pracovat přesněji, rychleji a efektivněji.

    Žádné komentáře:

    Okomentovat