středa 11. července 2018

Autodesk Inventor HSM 2019

Uživatelé CAD/CAM aplikace Autodesk Inventor HSM (resp. Autodesk HSM nebo sady Product Design & Manufacturing Collection) se Subscription nebo Maintenance kontraktem si mohou aktualizovat svůj software na aktuální verzi "Inventor HSM 2019". Tato nová verze je k dispozici ke stažení na Autodesk Account.



Co nového nabízí verze 2019?


Většina novinek je doplněním a rozšířením novinek uvedených v aktualizaci 2018.3 a jejich následným převodem na verzi 2019. Takže určitě sem patří především obousměrné adaptivní hrubování a 2D řezání. Zcela nové funkce jsou zaměřeny na rozšíření spolupráce s novými nástroji v rámci Collection – Nesting Utility, na oblast víceosého obrábění, práce se sondou, soustružení atd.


Vrtání


Pro lepší výběr vrtaných děr byla přidána možnost výběru hranice, v níž se otvory nacházejí.


Frézování - Dokončování „podélné“ – Flow


Jedná se o dráhu nástroje, která se mírně liší od jiných 3D drah nástrojů, protože se spoléhá na ISO křivky povrchu z CAD-modelu pro výpočet. Je schopen jezdit buď podél, nebo napříč těmito tzv. U a V křivkami. K dispozici je pro 3 a 5-osé operace.



Frézování - Dokončování –„Přechodové“ – Blend


Přechodové (Blend) je jako hybrid mezi výsledky Morfované & Rovnoměrné, které jsou velmi podobné výsledkům Podélné (Flow). Existuje jeden klíčový rozdíl, ISO křivky povrchů se nevyžadují. K dispozici je pro 3 a 5-osé operace.



Sonda


Práce se sodou umožňuje sondu naklápět a pracovat s ní tak ve více osách jako s jakýmkoli jiným nástrojem.


Soustružení


Soustružení podporuje nástroje Sandvik pro oboustranné řezání. „Prime Turning“ je nová technologie, která vám umožní soustružit ve všech směrech mnohem efektivnějším a produktivním způsobem ve srovnání s konvenčním soustružením. Další novinkou je třeba rozšíření funkce zapichování či možnost tečného protažení drah.


2D řezání


Asi nejdůležitější částí HSM je jeho začlenění do uceleného workflow pro zpracování plechu a deskového materiálu pomocí modulu „Inventor Nesting“, jehož výstupem jsou poskládané jednotlivé díly do tabule a tato ve formě 3D modelu je přímo určena pro 2D řezání.



Nový Inventor HSM si můžete vyzkoušet v Trial verzi a zakoupit v konstrukční sadě Product Design & Manufacturing Collection. K Inventoru HSM dodává CAD Studio také doplňkové bonus nástroje HSM Tools.

Více na www.cadstudio.cz/inventorhsm

Žádné komentáře:

Okomentovat