pátek 29. ledna 2021

CIMCO MACHINE - Strojní simulace NC kódu pro jakýkoliv CAM

CIMCO MACHINE je aplikace, která dokáže simulovat pohyby stroje. Co na to potřebujete? Vlastně nic moc mimořádného, především NC kód. Zbytek pro vás jsme schopni připravit na klíč u nás, v CAD Studiu. Poskytnutý model stroje vám svážeme se simulací a díky Connectorům můžete na několik málo kliknutí vybrat polotovar, obrobek a tělesa upínek, které chcete přenést do programu CIMCO. Také pro vás upravíme naše postprocesory, nebo vytvoříme postprocesory zcela nové a to tak, aby bylo možné číst z NC kódu informace o nástrojích a umístění jednotlivých těles, které mají být simulovány. Pomůžeme vám posunout vaši práci v CAMu na vyšší úroveň.

Videoukázka:

Přišlo vám prostředí programu CIMCO Machine povědomé? Máte pravdu, v podstatě se jedná o Autodesk HSM EDIT, tedy CIMCO EDIT, které dostáváte zcela zdarma k aplikaci Autodesk Inventor CAM.

CIMCO MACHINE dokáže vykreslit NC kód a na základě vnitřní logiky následně rozpohybovat komponenty stroje. Díky tomu dochází k přímé simulaci NC kódu a nikoli vnitřního prostředí CAM aplikace. Kontrolovat na kolize můžeme nástrojovou sestavu s jednotlivými komponenty stroje, obrobkem či upínkami. Pokud máme polotovar ve formě odlitku či výpalku, může být i tento stav simulován.

Connectory které automatizují komunikaci mezi CAM aplikací a programem CIMCO MACHINE máme v tento okamžik připraveny pro CAD CAM aplikace Autodesk Inventor a Fusion 360.

Programy CIMCO ale neslouží jen k simulování NC kódu. S jeho pomocí taktéž dokážeme spravovat NC programy související s výrobní dokumentací, komunikovat s CNC stroji, monitorovat výrobu a tím i vyhodnocovat efektivitu CNC strojů. Chcete vědět víc? Navštivte naše internetové stránky, které se věnují této problematice: cam.cadstudio.cz/cimco/monitoring-vyroby/

Autodesk Inventor CAM
CIMCO Machine
Fusion 360

Žádné komentáře:

Okomentovat