úterý 23. května 2023

Porovnání Autodesk EAGLE s funkcemi elektroniky ve Fusion 360

Jsou EDA/PCB aplikace EAGLE a Fusion 360 stejné? Čím se naopak liší? Kolem EAGLE a Fusion 360 je rozšířena řada mýtů. Přečtěte si, jaké jsou rozdíly mezi Autodesk EAGLE vs. Fusion 360 Electronics a proč pro vás může být přechod na komplexní řešení pro konstrukci moderních výrobků tím správným krokem.


Co je Autodesk Fusion 360?

CAD/CAM/CAE/EDA aplikace Fusion 360 představuje celkem převratnou inovaci v oblasti budoucnosti navrhování výrobků. Digitální platforma Fusion propojuje elektroniku a mechanický návrh, simulace, týmovou spolupráci a obrábění - propojuje tak celý proces vývoje výrobku v jednom integrovaném softwarovém řešení.

Přestože jsou programy Fusion 360 (vč. jeho modulu elektroniky) a Autodesk EAGLE ve svých oblastech dobře hodnoceny, stále se vedou debaty o tom, zda jsou Fusion 360 (prostředí elektroniky) a EAGLE totéž. Základ pro prostředí Fusion 360 electronics vznikl přenesením jádra programu EAGLE do Fusion 360. I když je Autodesk EAGLE nadále součástí komerčního předplatného Fusion 360, zde je několik důvodů, proč zvážit přechod na elektroniku ve Fusion 360.


Autodesk EAGLE vs. elektronika ve Fusion 360

Uživatelské prostředí

Jednou z nejvýznamnějších oblastí, kterou se vývojáři Fusion 360 zabývali, je uživatelské prostředí při návrhu. Snažili se zejména o to, aby se Fusion 360 snadno používal, a to zdokonalováním uživatelskho rozhraní a optimalizací jeho výkonu. Výsledkem je elegantnější a svižnější uživatelské rozhraní umožňující snadnou navigaci v softwaru a rychlý přístup k potřebným nástrojům.

Autodesk Fusion 360 nabízí rychlé načítání, plynulejší přechody mezi pracovními prostředími a efektivní zpracování rozsáhlých a složitých návrhů. Díky tomu se Fusion 360 stal populárním, spolehlivým a efektivním řešením pro konstruktéry a inženýry.

Vylepšené možnosti routování spojů

Fusion 360 nabízí pokročilé nástroje pro routování, které usnadňují a urychlují vytváření složitých návrhů desek plošných spojů (PCB, DPS), včetně vícevrstvých DPS.

Mezi tyto nástroje patří např:

  • Interaktivní routing: Snadno směrujte a upravujte dráhy spojů, zatímco software upravuje rozvržení tak, aby se přizpůsobilo novým drahám routování.
  • Režim "Push and shove routing violator": Přesouvejte stávající dráhy, průchodky a součástky při zachování jejich konektivity, což usnadňuje úpravu rozvržení.

Díky těmto možnostem je Fusion 360 efektivnějším nástrojem pro návrh desek plošných spojů. A také to vyvrací mýtus, že tento software postrádá pokročilé funkce pro routování.

Elektromechanické pracovní postupy ve Fusion 360

Jednou z nejvýznamnějších výhod Fusion 360 je jeho integrace s širším ekosystémem Autodesku. Uživatelé tak mohou bez problémů využívat výkon ostatních nástrojů a aplikací Autodesku.

Můžete například vytvářet mechanické konstrukční návrhy nebo je snadno importovat z jiných programů Autodesku, jako je Inventor nebo AutoCAD. Můžete pak vytvářet návrhy desek plošných spojů, které dokonale zapadají do daných omezení mechanických sestav. Tato úroveň integrace je bezkonkurenční a výrazně zjednodušuje proces navrhování pro inženýry pracující na složitých, víceoborových projektech.

Funkce sdílení a spolupráce ve Fusion 360

Jednou z význačných funkcí aplikace Fusion 360 jsou vestavěné nástroje pro sdílení a týmovou spolupráci. Tyto funkce usnadňují spolupráci se členy týmu, klienty a dodavateli v reálném čase. Zefektivňují tak proces navrhování a podporují efektivnější pracovní postupy.

Získáte také možnost:

  • Sdílet návrhy s ostatními pomocí jednoduchého odkazu. Členové týmu a klienti si tak mohou návrhy snadno interaktivně prohlížet a poskytnout k nim zpětnou vazbu.
  • Řídit přístup k návrhům nastavením oprávnění pro různé uživatele, čímž zajistíte, že citlivé informace zůstanou v bezpečí.
  • Spolupracovat na návrzích v reálném čase pomocí vestavěné funkce chatu, která umožňuje rychlou a efektivní komunikaci mezi členy týmu.
  • Vaše návrhy se automaticky ukládají, takže o svou práci nikdy nepřijdete v důsledku havárie nebo selhání hardwaru.
  • Flexibilní přístup k návrhům ve Fusion 360 z libovolného počítače s připojením k internetu, což usnadňuje práci na projektech odkudkoli.
  • Vždy budete pracovat s nejnovější aktualizací a verzí návrhu výrobku.

Tyto funkce sdílení a spolupráce nejsou v Autodesk EAGLE k dispozici. Fusion 360 tak nabízí jasnou výhodu v podpoře spolupráce a v efektivnějšího procesu navrhování.


Výhoda Fusion 360

Fusion 360 jde nad rámec ochrany vašich cenných informací díky využití nejbezpečnější infrastruktury. Platforma Autodesku využívá pokročilé šifrovací technologie, pravidelné bezpečnostní audity a přísné kontroly přístupu, které chrání vaše citlivá data před potenciálními hrozbami. Zavedením nejmodernějších bezpečnostních opatření dává Autodesk Fusion 360 firmám a profesionálům jistotu a klid, aby se mohli soustředit na inovace a spolupráci - s vědomím, že jsou jejich data v bezpečí. Více informací o oblasti ochrany soukromí a dat najdete na stránkách Autodesk Trust Center.


S Fusion 360 dostanete výrobky na trhu dříve než konkurence

Fusion 360 je dostupnější z mnoha důvodů - uveďme si některé z nich:

  • Konzistentní uživatelské rozhraní, navržené tak, aby bylo elegantní a snadno ovladatelné. Uživatelé mají snadný přístup k nástrojům, které potřebují, a mohou zefektivnit své pracovní postupy.
  • Množství výukových zdrojů přímo v aplikaci, usnadňují rychlé uvedení do provozu a osvojení nových dovedností.
  • Bezproblémové elektromechanické pracovní postupy, které umožňují aktualizace produktu ve všech pracovních prostorech během několika okamžiků.
  • Cenová dostupnost a místní podpora.
"Na softwaru Fusion 360 se mi nejvíce líbí, že je to software typu "vše v jednom". Máte elektroniku, návrh a CAM na jednom místě a jeho používání je tak snadné." - spoluzakladatel společnosti Limbitless Solutions, John Sparkman

Přecházíme z Autodesk EAGLE na Fusion 360 elektronika

Pokud zvažujete přechod z Autodesk EAGLE na Fusion 360, je k dispozici několik migračních nástrojů, které vám s tímto přechodem pomohou. Autodesk nabízí rozsáhlé výukové programy a výukové zdroje, které uživatelům pomohou rychle se zorientovat a co nejlépe využít výkonné funkce aplikace Fusion 360.

Místní i mezinárodní komunita Fusion 360 je navíc vynikajícím zdrojem informací pro uživatele, kteří se chtějí spojit s dalšími konstruktéry a inženýry, klást otázky, sdílet tipy a triky a vyměňovat si zkušenosti (viz např. CZ fórum, CZ skupina na Facebooku nebo US fórum).

Pokud hledáte výkonný a snadno použitelný software pro navrhování plošných spojů, který nabízí bezproblémové elektromechanické funkce, nativní verzování souborů, sdílení, spolupráci a pohodlí cloudové architektury, je Fusion 360 tou správnou volbou - pro váš počítač s MS Windows nebo Apple macOS.

Jste připraveni začít? Stáhněte si bezplatnou 30denní zkušební verzi f360.cz/stahnout (a popř. bezplatnou českou lokalizaci).



dle článku Mýty kolem EAGLE a Fusion 360

Žádné komentáře:

Okomentovat