pondělí 25. února 2019

Postprocesory pro Fusion 360 a Inventor HSM (Autodesk HSM)

Haas

Firma CAD Studio má dlouholeté zkušenosti se zakázkovou tvorbou a laděním postprocesorů na míru dle požadavků, pro konkrétní obráběcí stroje zákazníka, respektující jejich řídicí systémy, dostupné funkce a strojní vybavení CNC stroje. Zpracováváme postprocesory pro řídicí systémy od těch nejznámějších (Haas, Heidenhain, Fanuc, Siemens, DMG, Mach3...) až po atypické, od téměř neznámých výrobců.

Optimalizujte výkon vašeho CNC


Proces přípravy postprocesoru u naší společností začíná již v počátcích úvodními konzultacemi se zákazníkem o potřebných technologiích, které mají být na stroji používány, komunikací s dodavatelem obráběcího stroje a zajištěním všech potřebných podkladů, jakými jsou strojní manuály nebo ověřené NC-kódy. Během přípravy postprocesoru dle dostupných podkladů čerpáme také z vlastních znalostí o obráběcích strojích, případně vedeme konzultace s dodavatelem CNC stroje o dostupných funkcích a možnostech konkrétního CNC stroje.

Následující fází je odladění postprocesoru přímo na stroji se součinností zákazníka, kdy je NC-kód testován na potřebných obráběcích technologiích a je přizpůsobován na míru danému stroji a dalším požadavkům obsluhy stroje a CAM programátorů. Součástmi našich postprocesorů mohou být strojní časy v NC-kódech a další potřebné informace o právě obráběné součástce a použitých nástrojích, parametrické posuvy strojů, bezpečné odjezdy a rovnání rotačních stolů nebo hlav u pětiosých strojů, podprogramy, vrtací cykly, cykly obrobkových a nástrojových sond, atd.

Po předání postprocesoru zákazníkovi následuje testovací období postprocesoru, kdy je postprocesor v případě potřeby dále drobně upravován a doplňován. Toto testovací období zpravidla nepřesahuje 2 měsíce a jsme během něj v úzkém kontaktu se zákazníkem.


Přehled již zrealizovaných zakázkových postprocesorů od CAD Studia najdete na stránce CAM postprocesory.

Žádné komentáře:

Okomentovat