čtvrtek 23. dubna 2020

Nové funkce ve výrobním rozšíření Fusion 360

Aktualizace z dubna 2020 přinesla do Autodesk Fusion 360 další nové funkce, které jsou součástí výrobního rozšíření (Manufacturing Extension). Výrobní rozšíření přidává do výrobní části programu Fusion 360 funkce, které podstatným způsobem zvyšují produktivitu přípravy výroby. Funkce výrobního rozšíření jsou přebírány z vyšších CAM programů, jako je Autodesk PowerMill nebo Autodesk FeatureCAM.


Rotační obrábění

Záložka Víceosé nyní obsahuje novou volbu Rotační, která umožňuje obrábět i obecné tvary pomocí 4osého obrábění. Obrobek tedy nemusí mít čistě válcový tvar a i tak jej lze obrobit např. na děličce. Strategie má k dispozici 3 různé způsoby tvorby dráhy nástroje:

  • Spirála
  • Lineární
  • Kruhové

Navíc je možné posunout špičku nástroje mimo osu rotace dílce a získat tak lepší řezné podmínky pro obrábění.
Jak rotační obrábění funguje se můžete podívat na videu níže.



Ořezání dráhy nástroje

Nyní je možné ořezat nežádoucí části dráhy nástroje a tím v mnohem kratším čase získat efektivní výstup pro obrábění. Stačí definovat uzavřenou oblast a určit, zda ponechat dráhy nástroje uvnitř, nebo vně této hranice. Úprava dráhy nástroje zůstává zachována v historii dráhy a je možné ji kdykoliv změnit podle aktuální potřeby.

Jak pracuje ořezání dráhy se můžete podívat na videu níže.



Kde získat výrobní rozšíření

Autodesk uvolnil výrobní rozšíření do 31.5.2020 zcela zdarma. Pokud si tedy tyto nadstandardní funkce chcete vyzkoušet, máte jedinečnou příležitost.

Jinak lze výrobní rozšíření získat za cloudové kredity, které můžete koupit v eShopu CAD Studia. Tato volba je výhodná, pokud funkce výrobního rozšíření chcete používat jen výjimečně.

V případě, že funkce výrobního rozšíření využijete opakovaně, je podstatně výhodnější pořídit licenci Fusion 360 již včetně výrobního rozšíření. Tuto licenci mají právo prodávat pouze partneři Autodesk s tzv. MAKE specializací a právě CAD Studio je jediná společnost v ČR a SR, která tuto specializaci od Autodesk získala. V případě zájmu o licenci Fusion 360 včetně výrobního rozšíření nás neváhejte kontaktovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat