pátek 22. května 2020

Inventor Nesting 2021

Jako poslední dílek do Strojírenské sady Autodesk Product Design & Manufacturing Collection verze 2021 (dále jen PDMC) byl uveden doplněk pro tvorbu a optimalizaci řezných plánů plechových a deskových součástí - Autodesk Inventor Nesting 2021.

Navzdory tomu, že se jedná o poměrně speciální oblast (o nestingu jsme na tomto blogu již článek publikovali), je využitelná skoro pro každého konstruktéra či projektanta. Podle zvolené přesnosti a způsobu optimalizace dokáže velice efektivně rozdělit díly dle polotovaru a poskládat je na tabule plechu či desek jiných materiálů (např. lamino, dřevo, plast, ... ). Konstruktér tak velice rychle získá využití tabule, spotřeby materiálů dle typu a může rychle kalkulovat cenu zakázky, rozdělit ji na polotovary, připravit podklady pro obchod či výrobu.



Spolu s Inventor CAMem, který je součástí Strojírenské sady PDMC, můžete i programovat řezací obráběcí stroje a vygenerovat pro ně NC kód ať pro laser, plamen, či pro jinou technologii.




Mezi novinky verze 2021 patří určování způsobu a rozsahu Automatické optimalizace.
Pokud vytváříte novou studii (Nest), máte možnost zvolit, jak se má studie chovat v případě změn zdrojů (většinou zdrojové sestavy).
  1. Pokud přidáte nový zdroj (Source) - automaticky se přidá do studie "Nest"
  2. Vytvoří se nový "Nest" pokud nově přidaný díl obsahuje zatím nepoužitý materiál
  3. "Nest" se odstraní, pokud se díly odstranily či v aktualizovaných dílech se materiál změnil na jiný.

Kontextová nabídka "Nest Study", "Nest" a "Sheets nodes" nově obsahuje možnost porovnávání dvou či více výsledků.


Inventor Nesting s můžete nainstalovat pomocí "Počítačové aplikace Autodesk" (Desktop App), která se zobrazuje ve spodní liště Windows:


nebo kontaktujte naši firmu na info@cadstudio.cz, případně pomocí Helpdesku: helpdesk.cadstudio.cz. Jen připomenu, že Inventor Nesting 2021 je dostupný jen v anglické verzi.



Žádné komentáře:

Okomentovat