pátek 27. května 2022

PDM řešení pro německo-maďarskou společnost Twinner

Německo-maďarská společnost Twinner GmbH (dříve SHI) je světovým výrobcem vysoce přesných 3D skenerů pro automobilový průmysl. Patří rovněž mezi dlouholeté uživatele CAD a PDM produktů Autodesk, s mnoha desítkami licencí.

V loňském roce se společnost rozhodla zefektivnit výrobu propojením CAD systémů s podnikovým systémem ERP a optimalizovat toky dat napříč společností.

Pro řešení tohoto úkolu si Twinner vybral řešení společnosti Arkance Systems. K požadovaném cíli zefektivnění konstrukce a výroby vedla podle návrhu Arkance Systems kompletní rekonfigurace a rozšíření PDM systému Autodesk Vault z prosté správy souborů na správu položek. Tím bylo dosaženo optimalizace produktové dokumentace a celé správy životního cyklu produktu.

Součástí řešení bylo propojení CAD a PDM systému s podnikovým systémem Navision (Microsoft Dynamics) a zasílání informací a kusovníků na základě konkrétního životního stavu výrobku. Toto propojení řeší aplikace CS ERP Connector pracující jako doplněk Autodesk Vault Professional. Ta se zároveň stará o automatickou tvorbu sekundárních datových formátů (pdf, step, dwf...) z originálních 3D modelů v Autodesk Inventoru.

Provedená analýza a dodané řešení vedlo k optimalizaci celého pracovního postupu návrhu výrobku a ke snížení celkových nákladů s ohledem na konečný výrobek.

Twinner je tak dalším příkladem z posledních let, kdy si zahraniční evropské i mimoevropské firmy vybraly podnikové PDM řešení společnosti Arkance Systems CZ+SK. Nejdále jsme zatím implementovali Vault v Číně.

Žádné komentáře:

Okomentovat