pondělí 7. listopadu 2022

Cloud a vzdálená spolupráce s Autodesk Vault

Pokud používáte Autodesk Vault pro správu produktových dat, možná si neuvědomujete, že Vault jako lokální PDM systém nabízí i funkce pro rozšíření spolupráce na různé uživatele. Můžete v něm propojit interní a externí týmy napříč konstrukcí, výrobou a dodavatelským řetězcem. Přečtěte si o různých možnostech rozšíření hodnoty Vaultu pro vzdálenou spolupráci pomocí cloudu.


Přístup k datům odkudkoli a z jakéhokoli zařízení se službou Vault Gateway

Spolupráce je snazší než kdykoli dříve díky zavedení funkce externí brány, Vault Gateway, novinky ve verzi Vault Professional 2023. Tato výkonná funkce umožňuje snadný přístup k vašim datům odkudkoli a z jakéhokoli zařízení. Služba Vault Gateway navíc poskytuje bezpečné připojení uživatelům mimo firewall vaší sítě, kteří potřebují přístup k datům uloženým ve Vaultu, a to vše bez nutnosti vytvářet pro tyto uživatele doménové účty a bez nutnosti poskytovat jim přístup přes VPN.


Zůstaňte ve spojení a spolupracujte i na cestách s mobilní aplikací Vault

Svět, ve kterém žijeme, je mobilní a vy potřebujete rychlý a snadný přístup k datům, ať jste zrovna kdekoli. Proto byla už v únoru 2021 uvedena aplikace Vault mobile app, aby vám pomohla udržovat aktuální informace o vašich projektech a spolupracovat s týmem, i když jste daleko od stolního počítače. Mobilní aplikace Vault je k dispozici pro zařízení Android i iOS, iPhone a iPad a můžete ji používat společně s Vault Professional. Stačí mít předplatné Vault Professional nebo Vault Office a do aplikace se můžete přihlásit pomocí vašeho Vault účtu. Mobilní aplikace Vault je nástrojem, který vás udrží ve spojení a umožní vám spolupracovat i na cestách. Přeneste vaše návrhová data na dílnu, na stavbu nebo na schůzku se zákazníkem.


Zjednodušte a zrychlete revizní cykly v Inventoru a Vaultu

Když potřebujete spolupracovat na návrhu na dálku nebo s externími zúčastněnými stranami, můžete to provést virtuálně pomocí Vaultu s funkcí Sdílené pohledy. Sdílené pohledy vám umožní online spolupracovat s ostatními na vizuální reprezentaci vašeho modelu nebo návrhu. Pomocí vámi poskytnutého odkazu si může kdokoli prohlédnout a komentovat sdílený pohled na váš model nebo návrh, aniž by musel mít nainstalovaný nějaký produkt Autodesku. Když někdo okomentuje sdílený náhled, je vám zaslán e-mail. Sdílený pohled si můžete prohlížet, odpovídat na komentáře a spravovat jej přímo ze své návrhové aplikace Autodesk.


Spolupracujte pomocí Fusion Team a Project Sync

Vault můžete také nakonfigurovat tak, aby se připojil k aplikaci Fusion Team (nebo BIM 360, na obrázku označené písmenem B). Fusion Team umožňuje přizvat externí spolupracovníky spojené s vaším projektem do jednoho zabezpečeného pracovního prostoru. Můžete obousměrně sdílet nativní soubory a aktualizace návrhu při zachování řízení přístupových oprávnění, verzování a sledovatelnosti. Budete také chtít používat funkci Project Sync ve Vault Professional, protože poskytuje synchronizaci souborů a složek mezi úložištěm Vaultu a cloudovým úložištěm Fusion Team.

Autodesk Vault je známý tím, že dokáže dostat vaše data pod kontrolu a zároveň propojit spolupracovníky a zvýšit produktivitu. Doufáme, že vám tento příspěvek poskytl několik možností, které můžete využít, abyste získali ještě větší hodnotu ze správy dat Vaultu s připojením ke cloudu.

Máte-li další dotazy k možnostem implementace PDM systému Autodesk Vault ve vaší organizaci, k jeho využití pro vzdálenou spolupráci, k bezpečnosti dat, nebo k jeho propojení s vaším ERP systémem a dalšími obchodními a servisními agendami, kontaktujte PDM konzultanty společnosti Arkance Systems.

Žádné komentáře:

Okomentovat