pondělí 21. listopadu 2022

Autodesk Vault update 2023.2

Máme tu další aktualizaci PDM aplikace - Autodesk Vault Professional 2023.2. Je přínosná hlavně pro uživatele Tenkého klienta (přístup do Vaultu Professional přes WEB prohlížeč). Jeho zcela přepracovaná verze se objevila před dvěma roky a od té doby se neustále vylepšuje a rozšiřuje. Kromě toho přibyla i možnost správy razníků v prostředí Vaultu a jejich přímého vkládání do plechových dílů.


Aktualizace tenkého klienta

Rozšířené vyhledávání

Nová funkčnost výrazně zlepší a zrychlí přístup všech nahlížejících uživatelů (výroba, obchod, nákup, ... ). Umožňuje podstatně kvalitněji vyhledávat a dohledat potřebné informace, soubory, výrobní data a mnoho dalšího, co máte ve Vaultu uloženého. Zároveň zabezpečuje přístup pouze k aktuální dokumentaci.
Rozšířené vyhledávání je velmi podobné tomu, co známe z plného klienta Vaultu. V rámci rozšířeného vyhledávání můžete vyhledat v prostředí Souborů, Položek, Změnových příkazů. 

Klíčové jsou ale možnosti hledání a zobrazení vlastností jednotlivých souborů, položek či ECO (změnových řízení). 
Můžete skládat libovolná kritéria a následně jako záložku uložit ve svém WEB prohlížeči pro jeho rychlé opakované použití. 

Základní vyhledávání vyhledává libovolnou vlastnost , která obsahuje klíčové slovo hledání.

Pomocí funkce Rozbalit/Sbalit v Rozšířeném vyhledávání zobrazíte/skryjete parametry vyhledávání. Ve výchozím nastavení je panel vyhledávání rozbalen. Sbalení pak výrazně zpřehledňuje stránku s vyhledanými soubory.


Správcem nastavené zobrazení výchozích sloupců

Pro lepší správu může Správce nastavit sloupce Vlastností pro Tenký klient. Každý uživatel si pak může nastavení sloupců měnit podle svého. Nastavení Správcem je ale možné i vynutit a zabránit tak uživatelům bez oprávnění výchozí nastavení sloupců měnit.
Výrazně se zjednoduší správa a údržba Tenkého klienta v celé firmě.




Výběr úložiště při přihlášení

Při přihlašování do tenkého klienta si můžete vybrat databázi Vaultu:



Razník z Vaultu

Nově můžete efektivněji spravovat iPrvek Razník v prostředí Vaultu, lépe filtrovat i vyhledávat. Díky nové funkci "Razník z úložiště Vault" pak vložit přímo v prostředí plechového dílu. 




Samozřejmě byla vyřešena řada nahlášených problémů a chyb, úplný seznam naleznete v nápovědě. 

Viz též video:



Na závěr pro všechny z vás, kteří Vault používáte, pozor s jakýmkoliv update. Je nutné aktualizovat jak klienty (dnes to jde hodně rychle), tak zároveň hlavně serverovou část Vaultu, která vyžaduje správné postupy, aktualizaci doplňků apod. Každý z vás má trochu či úplně jinou konfiguraci, jiné doplňky (Vault Tools, ERP Connector, Vault Publisher, ... ). Nebojte se nás kontaktovat a ověřte si způsoby přechodu na novou verzi 2023.2 právě u vás. 








Žádné komentáře:

Okomentovat