středa 11. dubna 2018

Inventor Nesting Utility součástí konstrukční sady Autodesk PD&M Collection 2019

Jak jsme informovali již v prosinci loňského roku, Autodesk Inventor je v CAD/CAM sadě Product Design & Manufacturing Collection (PD&MC) rozšířen o modul optimalizace rozložení plochých součástí - Nesting Utility. Předplatitelé sady PD&M Collection 2019 tak získávají celkově již 18. nástroj zařazený do této zvýhodněné kolekce.

Nesting Utility vychází z produktu Autodesk TruNest a nabízí uživatelům Inventoru integrované funkce 2D nestingu plochých (rozvinutých) plechových součástí libovolných tvarů a pracovní postupy pro optimalizaci rozložení tvarů na výchozí materiál (např. plechové tabule či role) před následnou operací vypalování, vyřezávání nebo vystřihávání. Výsledným přínosem je úspora nákladů díky sníženému procentu odpadního materiálu a zvýšení efektivity operací vyřezávání.



Proces optimalizace (nestingu) přebírá rozvinuté tvary z IPT, IAM nebo DXF souborů, včetně tloušťky materiálu a umožňuje nastavit řadu parametrů optimalizace. Výsledný tvar lze exportovat např. přes formát DXF přímo do vypalovacího stroje.

Co nabízí Inventor Nesting Utility?


Co je nového v sadě Autodesk Product Design & Manufacturing Collection 2019?


Nová sada PD&M Collection 2019 bude k dispozici v nejbližších dnech - pro stávající předplatitele prostřednictvím jejich účtu na Autodesk Account, pro nové zájemce pak buď prostřednictvím zvýhodněného přechodu z Maintenance plánu AutoCADu, Inventoru či Product Design Suite (M2S), nebo novým předplatným licence PD&M Collection.

Chcete-li se blíže seznámit s novinkami CAD aplikací Autodesk řady 2019, přihlaste se na online konferenci Autodesk LIVE 2019 (vysíláme 24. dubna).

Žádné komentáře:

Okomentovat