sobota 21. října 2023

ARKANCE, Decathlon a AI spojili síly při vývoji potápěčské ploutve ve Fusion 360

Společnost ARKANCE spolupracuje s Decathlonem na nové definici potápěčského vybavení pomocí AI nástrojů v Autodesk Fusion 360. Naši aplikační inženýři úzce spolupracovali s Decathlonem a pomocí AI funkcí generativního designu v Autodesk Fusion 360 vyvinuli přelomové potápěčské ploutve Subea FF 500 React.

Výsledek? O 50 % nižší uhlíková stopa a design s jediným typem recyklovaného plastu. Po skončení životnosti je výrobek plně recyklovatelný.

Takto vypadá inovace, když se spojí odbornost a udržitelnost.

11. října odhalil Decathlon 16 hlavních novinek, z nichž drtivá většina bude uvedena na trh v roce 2024.

Interní ocenění „Reveal Innovation“ společnosti Decathlon volí nejlepší produktové inovace, vyvinuté týmy Decathlonu, které se chystají uvést na trh. Ve středu 11. října 2023 bylo 16 finálových projektů představeno všem zaměstnancům po celém světě v digitální podobě. Zaměstnanci pak mohli hlasováním určit vítěze ve čtyřech kategoriích: design, technologické inovace, ekodesign a zákaznická zkušenost. Všechny produkty finalistů by měly být uvedeny na trh do jednoho roku.

Jednou z oceněných novinek je jednomateriálová ploutev Subea FF 500 React, navržená ve spolupráci s umělou inteligencí. Tato ploutev přehodnocuje standardy potápění. „Pracovali jsme s umělou inteligencí v aplikaci Fusion 360 od Autodesku, abychom vytvořili tvar plouve s co nejmenším množstvím materiálu - tato optimalizace materiálu nám umožňuje snížit jeho uhlíkový dopad o 50 %“, upřesňují týmy Decathlon. Tato ploutev je vyrobena z jediného druhu recyklovaného plastu a lze ji po skončení životnosti recyklovat bez rozebírání.

Další oceněné výrobky a podrobnosti (francouzsky) na:
www.lsa-conso.fr

Žádné komentáře:

Okomentovat