pondělí 23. října 2023

Autodesk Fusion 360 slaví 10 let na trhu

Tento měsíc je to přesně 10 let od uvedení Autodesk Fusion 360 na trh. Přesně 10 let, kdy Autodesk překonával poslední překážky ve vytvoření nového softwaru, který vám zefektivní práci. Autodesk si byl vědom, že mnozí z vás pracujete s nepropojenými, příliš komplikovanými nástroji, které bylo obtížné využívat i s ohledem na vysokou nákladovost údržby. A právě proto se Autodesk rozhodl poskytnout nástroj pro vývoj výrobků, který se snáze používá, je všem přístupný, a hlavně je postavený na jednotné platformě, kde se vaše data mohou bez problémů přesouvat po celý životní cyklus vývoje výrobku. 

Tento desetiletý vývoj šel rychle vpřed a dnes nepředstavuje Autodesk Fusion 360 pouze PDM nebo PLM ani CAD nebo CAM, ale nabízí toto všechno dohromady. Navíc jsou v něm dostupné simulace, dokumentace, rendering a elektronika. Všechny tyto nástroje jsou propojené pod jednou platformou poháněnou cloudem. Autodesk Fusion představuje demokratizaci technologie, která řeší složité konstrukční a výrobní problémy, ale přitom se snadno využívá, integruje, a udržuje každého v obraze během změn a iterací. 

Tímto příspěvkem chceme hlavně poděkovat vám, našim zákazníkům, kteří vývoj poháníte kupředu, jste pro Autodesk i pro nás velkou motivací a inspirací. 

Vaše práce nás inspiruje: 

Toto je důkazem že Autodesk Fusion lze použít v mnoha odvětvích i typech výrobků. 

Použili jste Autodesk Fusion k 3D tisku modelů tepen, aby se lékaři mohli naučit, jak provádět operace na krevních cévách, aniž by cvičili na zvířatech. Navrhli jste vlastní protetické končetiny, díky kterým se děti cítí jako superhrdinové. 

Použili jste generativní design k vytvoření lehčích dílů pro přesnější CNC obráběcí stroje, které spotřebují méně energie. A dokonce jste přišli na to, jak přivézt kameny z Marsu zpět na Zemi. 

Díky pokročilým funkcím obrábění a integraci s partnery, jako je Haas Automation, jste jej použili k výrobě dílů pro závodní vozy NASCAR. 

Dokonce jste využili našeho bezplatného přístupu pro pedagogy k přípravě nové generace inženýrů, konstruktérů a strojařů pro rychle se rozvíjející odvětví. 

A mnoho dalších příběhů. 


Budoucnost je pro Fusion jasná:

Dnes má Autodesk Fusion již 1,3 milionu uživatelů. Pokud jste uživateli už nějakou dobu, pak víte, že Autodesk Fusion 360 se pravidelně aktualizuje, a to rychlým tempem. Budoucnost je pro Autodesk Fusion 360 jasná, nyní se pracuje na verzi Autodesk Fusion Industry Cloud, otevřené a rozšířené platforma pro konstrukci a výrobu. Propojuje data a lidi v průběhu celého životního cyklu vývoje výrobku, od nejvyššího patra až po dílnu, v celé vaší organizaci a ekosystému. Poskytne skutečný komplexní pracovní postup, od nápadu přes 3D modelování až po výrobu.

V případě že se budete chtít dozvědět více o tomto multifunkčním nástroji více,
neváhejte nás kontaktovat nebo navštívit naše webové stránky - F360

Za divizi MFG - Michaela a Michal

Žádné komentáře:

Okomentovat